ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit
N 7328600  E 622717

Sijainti kartalla

Olkivaaran lintutorni sijaitsee Määttälänvaarasta n 8km kaakkoon , Suininkijärven itäpuolella korkean Olkivaaran laella. Torni otettiin käyttöön v. 2004 keväällä. Tornista aukeaa hulppeat näkymät joka puolelle ja se soveltuu erityisen hyvin petolintujen ja muuttavien lintujen tarkkailuun. Sieltä on lähes päivittäin havaintoja mm maa-ja merikotkista.

Alle 10km säteellä tornista ovat kuuluisat kuusamolaiset lintupaikat Kurattija "Riekin pellot". Riekissä havaitaan keväisin satoja metsähanhia ja niiden joukkoon eksyy vuosittain mm lyhytnokkahanhia ja satunnaisesti tunrda-, meri- ja valkoposkihanhia. Riekin Kuusilehdon pelloilta on havainto mm haarahaukasta sitruunavästäräkistä.

AJO-OHJE: Keskustasta Kitkantieltä Kantokylän suuntaan n. 4,4 km, käänny sitten vas. (PURNUNSUO) ja aja Kajavantietä n. 5,2 km, käänny sitten vas (HANGASJÄRVI) ja aja Hangasjärventietä n. 7.50 km, käänny sitten oik. ja aja 1.00 km, käänny sitten vas. (RIEKKI) aja 12,4 km, käänny sitten vas (KOVALAINEN) aja n. 6,5 km, käänny sitten oik. (OLKIVAARA) aja sitten 3,4 km, käänny sitten oik. ja aja n. 1,6 km Olkivaaran laelle.

 

free pokerfree poker