Kuusamon lintukerho on Birdlife Suomen jäsenyhdistys.

 

 

Historia

Lue Heikki Seppäsen kirjoittama artikkeli Kuusamon Lintukerhosta. Artikkeli julkaistiin Aureola vsk 31:ssa vuonna 2011.

 

Kuusamon Lintukerho - Luontokerhosta Lintukerhoksi 1978-2010 (pdf)

 

Yhdistyksen kaukoputket

Yhdistyksellä on kolme kaukoputkea, joita jäsenet voivat lainata 20€:n vuosimaksua vastaan. Kaukoputkien laina-aika on normaalisti 1 vko ja vaihto tapahtuu aina viikonloppuisin tai sopimuksen mukaan. Lainauksesta voi kysellä lisää:

 

Timo Talala

puh: 0500-285330

e-mail: tjtsahko(at)kolumbus.fi

 

Lintukerhon oma hälytysryhmä WhatsApp-sovelluksessa

Kerhon jäsenille on avattu keväällä 2015 oma WhatsApp-ryhmä, jonka kautta tiedotetaan harvinaisemmista lajeista. Jos haluat liittyä mukaan, niin ota yhteyttä Myllylän Jukkaan tai Martiskaisen Jarmoon.

 

Linturallit

Kuusamon lintukerho järjestää vuosittain Kuusamon SM-lintumaratonin (kesäkuussa viikko ennen juhannusta) sekä pienimuotoisemman Talvirallin (joulukuussa itsenäisyyspäivän aikoihin). Linturalli on "leikkimielinen" kisa, jossa joukkueen tavoitteena on havaita mahdollisimman monta lintulajia tietyssä ajassa.

 

Yhteiset retket

Yhdistys järjestää jäsenilleen joka vuosi useita yhteisiä linturetkiä. Perinteisiä retkiä ovat mm. pöllöretket kevättalvella, hanhiretket Kuusamon parhaille hanhipaikoille huhti-toukokuussa, Vihtasalmen opastetut tornipäivät toukokuussa jne. Tulevista retkistä tiedotetaan sähköpostilistalla 

 

Retkikummit

Retkikummit ovat Birdlife Suomeen rekisteröityneitä retkenvetäjiä, jotka toimivat Birdlifen jäsenyhdistyksissä. Jos haluat pyytää retkikummin oppaaksi retkelle tai muuhun tapahtumaan, katso retkikummien yhteystiedot Muut toimihenkilöt -osiosta. Mikäli haluat osallistua retkikummin vetämään tapahtumaan, tarkkaile Tapahtumakalenteria.

free pokerfree poker