Talvirallin 2012 tulokset

 

Kuusamon Lintukerhon järjestämä perinteinen talviralli sai tänä vuonna nimekseen Kaamosralli.


Ralli kisattiin viime lauantaina ja kisa-alueena oli koko Kuusamon alue. Kisassa oli mukana viisi joukkuetta ja ulkopuolinen kirittäjä Taivalkoskelta. Kisasää oli melkoisen lauha ja kostea, räntäsateeltakaan ei vältytty.

Rallin ylivoimainen voittajajoukkue oli Lämsän Pöllöt. Joukkueen muodostivat Simo Heikkinen ja Olli Lamminsalo. ”Pöllöt” havaitsivat kisan aikana yhteensä 31 lajia, joista 5 ässälajia. Ässälajilla tarkoitetaan lintua, jota muut joukkueet eivät kisan aikana onnistu näkemään. Toiseksi sijoittunut Tinttipartio löysi 26 lajia ja kolmannen sijan ottivat Tippiäiset 24 lajillaan ja yhdellä ässällä. Myös loppupään joukkueet, Karjalan Kertut ja Hepolan Huiske sekä Unto Laitala Taivalkoskelta, pääsivät lintuhavainnoissaan yli kahdenkymmenen lajin.

Havaittujen lajien kokonaismäärä kaamosrallissa oli 39. Mielenkiintoisimpia lajeja olivat vesilinnuista mm. pikku-uikku, pilkkasiipi, mustalintu, sinisorsa ja telkkä. Ässälajeina lisäksi tehtiin havainnot kuusitiaisesta, vihervarpusesta, järripeiposta, tundraurpiaisesta, pohjantikasta ja metsosta. Superässän, pikkukajavan, löysivät Tippiäiset Jyrkänkoskelta. Kanalintuhavaintoja tehtiin vähän ja mm. riekko jäi löytymättä kokonaan.

KIITOS kaikille osallistujille mukavasta seurasta ja kahvila EcoTarin omistaja Tarjalle maukkaista tarjoiluista ja viihtyisästä ”purkupaikasta”. Jäämme odottelemaan Lintukerhon seuraavaa tapahtumaa – joulunajan bongauskisaa, johon osallistutaan perhekunnittain.

 

1. Lämsän Pöllöt (Olli Lamminsalo, Simo Heikkinen) 31 (5)
2. Tinttipartio (Heidi Ahonen, Jukka Myllylä, Jarmo Martiskainen) 26
3. Tippiäiset (Irma Hautala, Pirkko Siikamäki) 24 (2)
4. Karjalan Kertut (Heli Junno, Soile Suorajärvi, Pauliina Glad-Moilanen, Salme Hamunen) 23 (1)
5. Hepolan Huiske (Matti Ryhtä, Irmeli Ryhtä, Jukka Kukkonen) 22 (1)

 

Tulokset (.pdf)

 

free pokerfree poker