Kuusamon Lintukerhon Joulukisa 2014

 

Kisa on päättynyt ja tulokset on saatu 19 joukkueelta.

 

Kisassa mukana olleet 20 kilpailujoukkuetta havaitsivat kisa-aikana yhteensä 45 lajia: laulujoutsen, sinisorsa, telkkä, pilkkasiipi, pyy, riekko, teeri, metso, maakotka, merikotka, kanahaukka, varpushaukka, kesykyyhky, hiiripöllö, varpuspöllö, palokärki, harmaapäätikka, käpytikka, pikkutikka, pohjantikka, tilhi, koskikara, räkättirastas, hömötiainen, lapintiainen, töyhtötiainen, kuusitiainen, pyrstötiainen, sinitiainen, talitiainen, puukiipijä, pähkinänakkeli, närhi, kuukkeli, harakka, varis, korppi, varpunen, pikkuvarpunen, peippo, viherpeippo, urpiainen, taviokuurna, punatulkku ja keltasirkku. Näistä telkkä, pilkkasiipi, pikkutikka ja pyrstötiainen osuivat vain yhden joukkueen kiikareihin.

 

Lisäksi kilpailuaikana havaittiin harmaalokki, helmipöllö, huuhkaja ja lajilleen määrittämätön käpylintu, joita kisailijat eivät kuitenkaan onnistuneet näkemään. Hyvän marjasyksyn saattelemana Koillismaan talveen on jäänyt runsaasti tilhiä ja myöskin räkättejä on useampia yksilöitä ja pähkinänakkeleita on vaelluksen jälkeen varmastikin lähes kymmenkunta. Myös kuusi- ja töyhtötiaisesta tehtiin havaintoja useammasta paikasta. Myös vesilintuja sinnittelee Koillismaan pakkasissa vaihtelevalla menestyksellä.

 

Muistattehan ilmoittaa mielenkiintoisimmat havainnot Tiiraan muidenkin ihmeteltäväksi ja arkistoihin tallennettavaksi.

 

Kilpailun voiton jakoivat Määtät ja Talalat 38 lajilla. Lajilista on molemmilla joukkueilla täsmälleen sama, joten ykköspalkinto jaetaan.. Heille palkintona talvilintujen iloksi 2 säkillistä (50kg) auringonkukansiemeniä kummallekin. Koska ykkössija menee jakoon, niin kakkospalkintoa ei jaeta. Kolmanneksi tulivat Ahosen Heidi ja Viinikan Jouni 33 lajilla; palkinnoksi 3 kappaletta talipötköjä. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kirjapaketti ”Svenssonin Lintuopas + Lapsen oma lintukirja” sekä ruokinta-automaatti. Onnettarina toimineet Jenni ja Venla Martiskainen arpoivat kirjapaketin voittajaksi Moilasen Jannen perheen ja ruokinta-automaatin uusi omistaja on Peunan Antti

 

Onnea kaikille voittajille. Palkinnot toimitetaan voittajille lähiaikoina.

Kilpailut jatkuvat kevätkisan merkeissä huhtikuun alussa.

 

Joukkuekohtainen lajitaulukko

 

Talviterveisin tuloksia koonnut Jarmo

 

 

free pokerfree poker