Tornien taisto 2014 kisattu

 

Valtakunnallinen tornien taisto kisattiin 21. kerran.

 

Kisan voiton vei tällä kertaa Porin Yyterin torni 104 lajilla. Mukana oli noin 330 tornia, joissa havainnoitiin 5.00-13.00 välisenä aikana

 

Kevään 2014  tornien taistoon osallistuttiin Kuusamossa 3 tornilla miellyttävässä, melko tyynessä kevätsäässä ja voiton vei Torangin vanhan tornin porukka (Jarmo Martiskainen, Timo Talala ja osapäiväjäsenet Antti Peuna, Jari Oikarainen, Vesa Kilpivaara) sekä muut tornissa vierailleet. Karjalan Kertut (Pauliina Glad-Moilanen, Heli Junno ja Soile Suorajärvi) sekä vierailijat havaitsivat 45 lajia ja Kaukosaaren tornissa Matti Ryhtä, Reijo Vallioniemi ja Irma Hautala havaitsivat 36 lajia.

 

Yöpakkaset ovat hidastaneet kevään editymistä, joten vesistöt ovat vielä pääasiassa jäässä. Kahlaajat ovat vielä odottelemassa rantojen sulamista eikä hyönteissyöjätkään uskaltaudu vielä hankien keskelle.  Mielenkiintoisimpia lajeja olivat ruskosuo- ja sinisuohaukat, pohjan- ja lapinsirkut sekä lapasorsa. Harvemmin torneista nähdyt "talvilinnut"  taviokuurnat sekä kuukkelit ilahduttivat Torangin porukkaa.

 

 

Valtakunnalliset tulokset

 

 

free pokerfree poker