Kuka pesii pöntössäsi?

 
 

BirdLife Suomi ja Kuusamon Lintukerho kutsuvat kaikki luonnosta kiinnostuneet mukaan runsaan viikon kuluttua 7.–8.6. järjestettävään Pönttöbongaus-tapahtumaan.

 

Pönttöbongauksessa tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja. Tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan. Osallistuakseen Pönttöbongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pönttöbongaus ole kilpailu.

 007

Nyt on hyvä pöllövuosi, joten pönttöä tarkastavaa voi kohdata tälläinenkin näky, Helmipöllöemo hautoo pöntössä vieressään iso kasa kuolleita myyriä evääksi

 

Osallistujaa pyydetään kertomaan, paljonko ja millaisia linnunpönttöjä tarkkailupaikalla on sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt. Havainnot pönttölinnuista voi ilmoittaa osoitteessa www.ponttobongaus.fi tai postikortilla.Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tapahtuman aikana BirdLife Suomen sivuille. Pönttöbongaus järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Tapahtumaan osallistui yli 5 000 ihmistä, ja havaintoja ilmoitettiin lähes 30 000 linnunpöntöstä. Pönttöbongauksen suojelijana toimii muusikko Sakari Kuosmanen.

 

OSALLISTUMISOHJEET

 

Pönttöbongaukseen voi osallistua kuka tahansa ja missä tahansa Suomessa. Lintujen tarkkailupaikka voi olla esimerkiksi piha, tontti tai kesämökki. Pönttöbongaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua eikä tapahtumassa ole osallistumismaksua. Havainnot ilmoitetaan BirdLifelle verkkolomakkeella. Lomakkeella pyydetään tiedot mm. tarkkailupaikalla olevista linnunpöntöistä ja niissä havaituista pesinnöistä. Lomake ja tarkemmat ilmoitusohjeet löytyvät osoitteesta www.ponttobongaus.fi. Havaitsemasi pönttöpesinnät voit ilmoittaa myös postikortilla osoitteella BirdLife Suomi / Pönttöbongaus, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.. Merkitse korttiin lisäksi osoitteesi ja tarkkailupaikan osoite. Havainnot pyydetään ilmoittamaan viimeistään sunnuntaina 15.6.

free pokerfree poker