Kutsu Kuusamon 35. SM-lintumaratonille                                                                      

 

 

Kuusamon 35. SM-lintumaraton 15.–16.6.2018

 

Kuusamon luonto on täynnä elämää alkukesällä ja kätkee syliinsä vuosittain lintuharvinaisuuksia. Maratonin 34-vuotisen historian aikana on havaittu kaikkiaan 227 lintulajia, moni aiemmin yleinen laji on muuttunut harvinaisuudeksi ja uusia lajeja on asuttanut Koillismaan kairaa. Pohjustettujen harvinaisuuksien lisäksi löytyy joka vuosi jotakin uutta ja mielenkiintoista häiritsemään suunnitelmia. Kuitenkin myös helpot lajit kesykyyhkystä alkaen ovat välillä haastavia vaihtelevissa olosuhteissa (lumisateesta paahtavaan helteeseen). Vuosittain rallissa havaitaan noin 160 lajia.

Kisan historian aikana on tapahtunut selviä muutoksia lajien esiintymisessä, joten peruslajilistaa on nyt päivitetty ja vaikeimmin havaittavat peruslajit (heinätavi, riekko, jänkäkurppa, vesipääsky ja merilokki) ovat siirtyneet huutolajeiksi ja tilalle uusiksi peruslajeiksi ovat nousseet kaakkuri, virtavästäräkki, tiltaltti, naakka ja pikkuvarpunen.

Tule sinäkin mukaan testaamaan omat taitosi ja haasta kaverisi mukaan

 

Kilpailukeskuksena toimii Oivangin Lomakartano osoitteessa Junganharjuntie 4

 

Aloituskokous pidetään torstaina 14.6 klo 15 alkaen Oivangin Lomakartanon Ukonkivi-ravintolassa. Aloituskokouksessa on ilmoitettava, mihin sarjaan joukkue osallistuu. Jokaisesta joukkueesta vähintään yhden edustajan on osallistuttava aloituskokoukseen, jossa kerrataan kisan säännöt, esitellään joukkueet ja kerrotaan joukkueille mahdolliset rajoitukset. Samalla jaetaan kisakansiot ja kerrotaan tuoreimmat vinkin viimeaikaisista havainnoista. Aloituskokouksessa päätetään seuraavan vuoden rallin ajankohdasta ja mahdollista sääntömuutoksista. Aloituskokouksessa on kahvitarjoilu.

 

Kisan aloitus tapahtuu 3 tunnin liukumalla perjantaina 15.6. klo 8.00–11.00 välillä ja päättyy 24 tunnin kuluttua aloituksesta.

Liikkumistapa on vapaa, eli voit liikkua autolla tai veneellä, pyöräillä tai kävellä, kunhan muistat pysyä Kuusamon maaperällä.  Voit osallistua myös EKONA eli liikkuminen tapahtuu pelkästään lihasvoimin.

Tutustu kilpailun sääntöihin osoitteessa www.kuusamonlintukerho.fi

 

”Kisakanslia” on siirtynyt maastoon ja on avoinna torstaina 14.6 klo 12–14 välillä Oivangin kosteikon lintutornilla. Tule paikalle hakemaan Kuusamon lintukerhon väen uusimmat havaintovinkit.

Kisan purkutilaisuus alkaa lauantaina kello 18.00 Ukonkivi-ravintolassa ja purkutilaisuuden jälkeen on mahdollisuus nauttia koillismaalaisia herkkuja seisovasta pöydästä hintaan 35 euroa / ruokailija.

Ilmoittautumiset Lintumaraton -kisaan on tehtävä 10.6.2018 mennessä ilmoittamalla kisajärjestäjille joukkueen nimi, osanottajat sekä yhteystiedot (puhelinnumero kisan aikana sekä sähköpostiosoite). Samalla voit ilmoittautua myös ruokailuun. Ruokailu maksetaan paikanpäällä Oivangin Lomakartanolle.

 

Ilmoittautumiset osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kilpailumaksu on 30 euroa / osallistuja tai sponsorimaksu 200€ / joukkue. Sponsorimaksulla tuetaan lintuharrastustoimintaa eri muodoissa.

Kilpailumaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä viimeistään 10.6.2018 Kuusamon Lintukerho ry:n tilille Kuusamon OP IBAN: FI10 5194 0720 0316 29 BIC: OKOYFIHH

 

Lisätietoja:

Pentti Kallio Puh. 0400-601291, 050-4270449 tai e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jarmo Martiskainen Puh: 040-5502609 tai e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

free pokerfree poker